Cimbálová muzika Košár
14:00 – 15:OO

Cimbálová muzika Košár vznikla v roce 2023 jako doprovodná muzika souboru Bača a jeho složek Košár a Ovečky. Za krátkou dobu svého působení objela mnoho tuzemských i zahraničních festivalů a především plně propadla folkloru. V současné době cimbálovka získává zkušenosti, zážitky i nové členy.

prim: Adéla Pohunková, viola: Adéla Bařinová, kontrabas: Jaroslav Čtvrtníček, flétna: Ema Holubová, cimbál: Barbora Buksová, vedoucí: Vojtěch Gerla

Johana Valová
15:00 – 15:45

Johana Valová je mladá písničkářka pocházející z Rožnova pod Radhoštěm hrajícípřevážně českou autorskou tvorbu. Od dětství se věnuje hře na klavír, k níž brzy přidala i zpěv a začala skládat své vlastní písně.

Vystoupila například na studentské stage v rámci Zlínského filmového festivalu, na oslavách 17. listopadu Korzo národní a jiných festivalech. Ve své tvorbě reflektuje život svůj či ostatních lidí. Na festivalu ji na kytaru doprovodí Šimon Kubela.

The Wasteland
16:30 – 17:15

Šestičlenná skupina z Valašského Meziříčí. Za krátkou dobu svého působení stihla odehrát mnoho akcí v okolí Valmezu. Mezi své největší úspěchy řadí vlastní koncert v naplněné kavárně Tucan. Charakteristický zvuk kapely z velké části tvoří saxofonista Lukáš Vyroubal nebo zpěvačka Anna Buksová. 

Katka Mrlinová a spol. 18:00 – 18:45

Vsetínská formace v čele se zpěvačkou Kateřinou Mrlinovou vystupuje několik let s šansonovým repertoárem, který zahrnuje jak francouzské písničky od Edith Piaf, tak i písně od českých zpěvaček např. Hany Hegerové, Marty Kubišové a dalších. Nechybí ani písně vlastní tvorby, které vyšly v roce 2018 na jejím sólovém CD Život je chlap.

Kateřina Mrlinová, zpěv Daniel Jakubík, El. Klavír Daniel Káčer, basová kytara

NOCA
19:30 – 20:15

Je moderní folková kapela z Valašska v čele se zpěvačkou a textařkou Marií Davidovou.

V roce 2017 vydala debutové album NYNÍ a v lednu tohoto roku pokřtila své druhé CD NA DNĚ DLANĚ.

Wolf Lost In The Poem 21:00 – 21:45

Z šáší vnitřních pustých lesů občas vykoukne vlčí čumák, aby si čuchl ke sbírkám poezie básnířek a poté bloumal dny a noci ztracen, přemýšleje, jak těm ženám složit hold. Nenachází klid, dokud drápy nevyryje, dokud hrdlem nevyvyje do mlhy zprávu o setkání s těmi nádhernostmi, šílenostmi, hrůzami a krásami, které do svých poezijních světů zaklely… Při live koncertech se pak pomocí těch písní dere temnotou ke světlu…


CD Wolf Lost In the Poem – NEPŘIPOUTANÝ bylo nominováno na cenu Anděl v kategorii folk za rok 2017. Na jaře 2024 vychází Janovi u labelu Tranzistor druhé album s názvem INDIGEM, které je věnováno básnířkám z Česka. Spolupracuje na něm tentokrát s hosty, např. Pavel Koudelka /DUNAJ/, nebo Zdenkem Holoubkem /PETIT PIGEON/ a s dalšími.